Zapečená čekanka se slaninou

Ingredience


Anglická slanina 500 g
Čekanka 800 g
Cibulka jarní 2 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Omáčka bešamelová 0.5 l
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čekanku omyjeme, očistíme a seřízneme spodní část. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na silnější proužky. Petržel omyjeme a nasekáme. Ementál nastrouháme. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a čekanku v ní blanšírujeme 8 minut. Poté vyndáme a necháme okapat.
  2. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní čekanku, osolíme a opepříme. Na čekanku rozložíme jarní cibulku, slaninu a polovinu petrželky. Vše přelijeme bešamelovou omáčkou a posypeme zbytkem petrželky a nastrouhaným sýrem. Vložíme do trouby a pečeme 25 minut. Poté ihned podáváme.