Zapečená čekanka se slaninou
Ingredience
Anglická slanina |
500 g |
Čekanka |
800 g |
Cibulka jarní |
2 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Omáčka bešamelová |
0.5 l |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čekanku omyjeme, očistíme a seřízneme spodní část. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na silnější proužky. Petržel omyjeme a nasekáme. Ementál nastrouháme. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a čekanku v ní blanšírujeme 8 minut. Poté vyndáme a necháme okapat.
- Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní čekanku, osolíme a opepříme. Na čekanku rozložíme jarní cibulku, slaninu a polovinu petrželky. Vše přelijeme bešamelovou omáčkou a posypeme zbytkem petrželky a nastrouhaným sýrem. Vložíme do trouby a pečeme 25 minut. Poté ihned podáváme.