Lilky s ančovičkami

Ingredience


Ančovička - filety 40 g
Česnek 2 stroužek
Chléb toastový 160 g
Cibule 50 g
Lilek 800 g
Máslo čerstvé 80 g
Slanina vepřová 50 g
Strouhanka 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky omyjeme, rozřízneme podélně a vydlabeme, aby vznikly vaničky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky, ančovičky posekáme.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, slaninu, orestujeme a přidáme dužinu z lilků, česnek, ančovičky, podusíme, dokud se část tekutiny neoodpaří. Zasypeme strouhankou, promícháme a touto směsí naplníme vaničky lilků.
  3. Pekáček vymažeme máslem a plněné lilky do něj naskládáme vedle sebe. Zakapeme máslem a pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut.
  4. Podáváme s topinkami.