Lilky s ančovičkami
Ingredience
Ančovička - filety |
40 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chléb toastový |
160 g |
Cibule |
50 g |
Lilek |
800 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Strouhanka |
30 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilky omyjeme, rozřízneme podélně a vydlabeme, aby vznikly vaničky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky, ančovičky posekáme.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, slaninu, orestujeme a přidáme dužinu z lilků, česnek, ančovičky, podusíme, dokud se část tekutiny neoodpaří. Zasypeme strouhankou, promícháme a touto směsí naplníme vaničky lilků.
- Pekáček vymažeme máslem a plněné lilky do něj naskládáme vedle sebe. Zakapeme máslem a pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut.
- Podáváme s topinkami.