Zapečené makarony s klobásou

Ingredience


Cibulka jarní 3 ks
Fazolové lusky zelené 300 g
Klobása Dunajská 250 g
Koriandr čerstvý 1 ks
Kukuřice cukrová nakládaná 100 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 0.5 l
Pepř černý mletý 1 špetka
Špagety, Makarony 200 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 80 g
Tabasco 2 kávová lžička
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Makarony uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Fazolky očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Klobásu nakrájíme na kolečka. Koriandr omyjeme, lístky otrháme a na jemno nasekáme. Kukuřici necháme okapat.
  2. V mléce rozšleháme vejce, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Parmazán nastrouháme. K varu přivedeme 1/8 l osolené vody, ponoříme do ní fazolky a blanšírujeme je 4 minuty. Fazolky slijeme a smícháme s makarony, jarními cibulkami, klobásou a kukuřicí. Vše okořeníme tabascem, solí, pepřem a dáme do zapékací mísy. Navrch nasypeme nastrouhaný parmazán a dáme zapéct do trouby na 45 minut. Podáváme s rajčatovou omáčkou.