Zapečené makarony s klobásou
Ingredience
Cibulka jarní |
3 ks |
Fazolové lusky zelené |
300 g |
Klobása Dunajská |
250 g |
Koriandr čerstvý |
1 ks |
Kukuřice cukrová nakládaná |
100 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Špagety, Makarony |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
80 g |
Tabasco |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Makarony uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Fazolky očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Klobásu nakrájíme na kolečka. Koriandr omyjeme, lístky otrháme a na jemno nasekáme. Kukuřici necháme okapat.
- V mléce rozšleháme vejce, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Parmazán nastrouháme. K varu přivedeme 1/8 l osolené vody, ponoříme do ní fazolky a blanšírujeme je 4 minuty. Fazolky slijeme a smícháme s makarony, jarními cibulkami, klobásou a kukuřicí. Vše okořeníme tabascem, solí, pepřem a dáme do zapékací mísy. Navrch nasypeme nastrouhaný parmazán a dáme zapéct do trouby na 45 minut. Podáváme s rajčatovou omáčkou.