Staročeské hovězí maso

Ingredience


Brambory vařené 500 g
Cibule 100 g
Hovězí maso zadní 1000 g
Karotka 500 g
Máslo čerstvé 60 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Protlak rajčatový 3 polévková lžíce
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Víno bílé 300 ml
Vývar z hovězích kostí 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené maso vložíme do pekáče na máslo a spolu s cibulí nakrájenou na kolečka opékáme ze všech stran.
  2. Přidáme plátky slaniny, tymián, pepř, sůl a vše zalijeme vínem a vývarem. Dusíme v troubě asi 90 minut.
  3. Potom přidáme očištěnou, na špalíčky nakrájenou karotku, rajčatový protlak a dusíme ještě 30 minut.
  4. Nakonec do pekáče vložíme uvařené brambory, přisypeme nasekanou petrželku a pečeme ještě 5 minut.