Staročeské hovězí maso
Ingredience
Brambory vařené |
500 g |
Cibule |
100 g |
Hovězí maso zadní |
1000 g |
Karotka |
500 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
300 ml |
Vývar z hovězích kostí |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Omyté a osušené maso vložíme do pekáče na máslo a spolu s cibulí nakrájenou na kolečka opékáme ze všech stran.
- Přidáme plátky slaniny, tymián, pepř, sůl a vše zalijeme vínem a vývarem. Dusíme v troubě asi 90 minut.
- Potom přidáme očištěnou, na špalíčky nakrájenou karotku, rajčatový protlak a dusíme ještě 30 minut.
- Nakonec do pekáče vložíme uvařené brambory, přisypeme nasekanou petrželku a pečeme ještě 5 minut.