Karbanátky z pohanky

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Majoránka 1 kávová lžička
Mouka pohanková 4 polévková lžíce
Olej rostlinný 200 ml
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Pohanka 300 g
Strouhanka 5 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 150 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci ve vodě povaříme bobkový list, vyjmeme, vsypeme pohanku a scedíme.
  2. Do pohanky vmícháme nastrouhaný sýr, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, majoránku, nasekanou petrželku a 1 vejce. Vše dobře promícháme.
  3. Ze směsi tvarujeme menší karbanátky, které obalíme v pohankové mouce, zbylém rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme je po obou stranách na pánvi na rozpáleném oleji.
  4. Podáváme s vařenými bramborami nebo se zeleninovým salátem.