Karbanátky z pohanky
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Mouka pohanková |
4 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
200 ml |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pohanka |
300 g |
Strouhanka |
5 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
150 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci ve vodě povaříme bobkový list, vyjmeme, vsypeme pohanku a scedíme.
- Do pohanky vmícháme nastrouhaný sýr, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, majoránku, nasekanou petrželku a 1 vejce. Vše dobře promícháme.
- Ze směsi tvarujeme menší karbanátky, které obalíme v pohankové mouce, zbylém rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme je po obou stranách na pánvi na rozpáleném oleji.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo se zeleninovým salátem.