Hrachová polévka s uzeným kolenem a celerem

Ingredience


Brambory 50 g
Celer řapíkatý 4 ks
Cibule 150 g
Cibulka jarní 50 g
Hrách žlutý předvařený 250 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové koleno uzené 150 g
Voda pitná 2.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předvařený hrách vložíme na 15 minut do studené vody. Potom k hrachu přidáme uzené koleno a zvolna vaříme asi 25 minut.
  2. Mezitím si očistíme a nakrájíme cibuli, brambory a celer a vše přidáme k masu s hrachem, pokračujeme ve vaření do změknutí masa. Průběžně dle potřeby přilijeme vodu.
  3. Když maso změkne, vyjmeme je z polévky, obereme jej a nakrájíme. Zelenimu s hrachem lehce rozmixujeme, přidáme nakrájené maso dochutíme solí a pepžem.
  4. Nakonec pžidáme nasekanou cibulovou nať a podáváme.