Hrachová polévka s uzeným kolenem a celerem
Ingredience
Brambory |
50 g |
Celer řapíkatý |
4 ks |
Cibule |
150 g |
Cibulka jarní |
50 g |
Hrách žlutý předvařený |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové koleno uzené |
150 g |
Voda pitná |
2.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Předvařený hrách vložíme na 15 minut do studené vody. Potom k hrachu přidáme uzené koleno a zvolna vaříme asi 25 minut.
- Mezitím si očistíme a nakrájíme cibuli, brambory a celer a vše přidáme k masu s hrachem, pokračujeme ve vaření do změknutí masa. Průběžně dle potřeby přilijeme vodu.
- Když maso změkne, vyjmeme je z polévky, obereme jej a nakrájíme. Zelenimu s hrachem lehce rozmixujeme, přidáme nakrájené maso dochutíme solí a pepžem.
- Nakonec pžidáme nasekanou cibulovou nať a podáváme.