Francouzská bylinková omeleta
Ingredience
Kerblík |
1 polévková lžíce |
Martell cognac |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 kávová lžička |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
40 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Vejce rozšleháme s nasekanými bylinkami, solí, pepřem a koňakem.
- Ze směsi pečeme na pánvi na másle omelety a před dopečením je posypeme nastrouhaným sýrem.
- Podáváme s vařenými bramborami nebo s dušenou zeleninou.