Halloweenská zeleninová polévka

Ingredience


Brambory 50 g
Cibule 100 g
Dýně 100 g
Dýňová semínka 50 g
Jablka 1 ks
Mrkev kořen 50 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pomerančová šťáva 50 ml
Rajčata loupaná (konzervovaná) 200 g
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 1.8 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninu a jablko oloupeme a pokrájíme na větší kostičky. Na suché pánvi opražime dýňová semínka.
  2. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme zeleninu a 4 minuty restujeme. Přidáme rajčata, pomerančovou šťávu, dobře promícháme zalijeme vývarem a vaříme na mírném ohni, až zelenina změkne.
  3. Uvařenou polévku rozmixujeme, dosolíme a podáváme s opraženými semínky.