Rybí nákyp s nudlemi

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Cibulka jarní 2 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hrášek 100 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Nudle široké 250 g
Omáčka bešamelová 0.25 l
Pepř černý mletý 1 špetka
Pstruh uzený 250 g
Šafrán 0.25 kávová lžička
Smetana 12% (konzumní) 3 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Ementál (Primátor) 60 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vývar zeleninový 0.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety pstruha nakrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem.
  2. Zeleninu omyjeme a očistíme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky, celer a jarní cibulku na kolečka. Na pánvi rozpustíme máslo a zeleninu na něm podusíme 3 minuty, potom ji smícháme s rybou a hráškem. Směs osolíme a opepříme. Bešamelovou omáčku smícháme se zeleninovým vývarem, přidáme nastrouhaný ementál a smetanu rozšlehanou se žloutkem a šafránem. Směsí přelijeme nákyp a vložíme na 25 minut zapéct do trouby.