Rybí nákyp s nudlemi
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hrášek |
100 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Nudle široké |
250 g |
Omáčka bešamelová |
0.25 l |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pstruh uzený |
250 g |
Šafrán |
0.25 kávová lžička |
Smetana 12% (konzumní) |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Ementál (Primátor) |
60 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vývar zeleninový |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety pstruha nakrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem.
- Zeleninu omyjeme a očistíme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky, celer a jarní cibulku na kolečka. Na pánvi rozpustíme máslo a zeleninu na něm podusíme 3 minuty, potom ji smícháme s rybou a hráškem. Směs osolíme a opepříme. Bešamelovou omáčku smícháme se zeleninovým vývarem, přidáme nastrouhaný ementál a smetanu rozšlehanou se žloutkem a šafránem. Směsí přelijeme nákyp a vložíme na 25 minut zapéct do trouby.