Zapékané nudle s jehněčím masem

Ingredience


Bazalka 1 ks
Cibulka jarní 3 ks
Gouda 200 g
Lilek 2 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Nudle široké 250 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Rozmarýn sušený 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Slijeme a necháme okapat. Promícháme s 1 lžící olivového oleje.
  2. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Lilky omyjeme a nakrájíme na kostičky. Jehněčí maso nakrájíme na kostky.
  3. V pánvi rozpálíme zbytek oleje a opečeme na něm lilky. Osolíme, opepříme a přidáme jehněčí maso. Opékáme asi minutu, přidáme rajčata, rozmarýn, osolíme a opepříme.
  4. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Bazalku omyjeme, lístky otrháme a nasekáme na jemno. Goudu nastrouháme. Bazalku a polovinu sýra smícháme s těstovinami, zeleninou a masem. Vložíme do zapékací misky a posypeme zbytkem sýra. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut, potom ihned podáváme.