Zapékané nudle s jehněčím masem
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Cibulka jarní |
3 ks |
Gouda |
200 g |
Lilek |
2 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Nudle široké |
250 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Slijeme a necháme okapat. Promícháme s 1 lžící olivového oleje.
- Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Lilky omyjeme a nakrájíme na kostičky. Jehněčí maso nakrájíme na kostky.
- V pánvi rozpálíme zbytek oleje a opečeme na něm lilky. Osolíme, opepříme a přidáme jehněčí maso. Opékáme asi minutu, přidáme rajčata, rozmarýn, osolíme a opepříme.
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Bazalku omyjeme, lístky otrháme a nasekáme na jemno. Goudu nastrouháme. Bazalku a polovinu sýra smícháme s těstovinami, zeleninou a masem. Vložíme do zapékací misky a posypeme zbytkem sýra. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut, potom ihned podáváme.