Hrušková žemlovka
Ingredience
Chléb toastový pšeničný světlý |
12 plátek |
Citronová kůra |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
60 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Hrozinky |
50 g |
Hrušky |
500 g |
Mandle |
30 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo necháme rozpustit. Toasty máslem pokapeme, rozkrojíme na trojúhelníky a vyložíme jimi dno zapékací mísy.
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Hrozinky omyjeme, hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Nakrájené hrušky smícháme s hrozinkami, mandlemi, cukrem, skořicí, citronovou kůrou a zbylými toasty. Směsí naplníme formu a zalijeme mlékem rozmíchaným s vejcem a vanilkovým cukrem. Necháme 15 minut odležet, vložíme do trouby a pečeme 45 minut.