Hrušková žemlovka

Ingredience


Chléb toastový pšeničný světlý 12 plátek
Citronová kůra 1 kávová lžička
Cukr krupice 60 g
Cukr vanilka 1 ks
Hrozinky 50 g
Hrušky 500 g
Mandle 30 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 0.5 l
Skořice mletá 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo necháme rozpustit. Toasty máslem pokapeme, rozkrojíme na trojúhelníky a vyložíme jimi dno zapékací mísy.
  2. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Hrozinky omyjeme, hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Nakrájené hrušky smícháme s hrozinkami, mandlemi, cukrem, skořicí, citronovou kůrou a zbylými toasty. Směsí naplníme formu a zalijeme mlékem rozmíchaným s vejcem a vanilkovým cukrem. Necháme 15 minut odležet, vložíme do trouby a pečeme 45 minut.