Drobenkový koláč s broskvemi

Ingredience


Broskve 700 g
Cukr třtinový 60 g
Maizena - kukuřičný škrob 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 60 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Mouka polohrubá 60 g
Ořechy lískové 60 g
Pomeranče 2 ks
Skořice mletá 1 kávová lžička
Višně 250 g
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Broskve a višně zbavíme pecek. Broskve nakrájíme na plátky, společně s višněmi dáme do zapékací mísy. Vymačkáme šťávu z pomerančů, smícháme ji s nastrouhaným zázvorem, medem, škrobem a přimícháme do ovoce. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut.
  2. Cukr, mouku, oříšky, vločky másla prohněteme na drobenku, kterou rozložíme na ovoce a vložíme zpátky do trouby. Pečeme ještě dalších 30 minut.