Drobenkový koláč s broskvemi
Ingredience
Broskve |
700 g |
Cukr třtinový |
60 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
60 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
60 g |
Ořechy lískové |
60 g |
Pomeranče |
2 ks |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Višně |
250 g |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Broskve a višně zbavíme pecek. Broskve nakrájíme na plátky, společně s višněmi dáme do zapékací mísy. Vymačkáme šťávu z pomerančů, smícháme ji s nastrouhaným zázvorem, medem, škrobem a přimícháme do ovoce. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut.
- Cukr, mouku, oříšky, vločky másla prohněteme na drobenku, kterou rozložíme na ovoce a vložíme zpátky do trouby. Pečeme ještě dalších 30 minut.