Omeleta se lesními houbami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
750 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
0.25 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mléko a mouku smícháme do hladké kaše, necháme 10 minut ustát. Houby očistíme, nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky.
- Vejce přimícháme do směsi mléka, osolíme. Na pánvi rozpálíme máslo a vylijeme 1/4 těsta. Omeletu pečeme z každé strany 2 minuty. Stejným způsobem uděláme další 3 omelety.
- Na stejné pánvi rozpálíme olej a cibuli a houby na něm opečeme, osolíme a opepříme. Přilijeme smetanu a 5 minut povaříme, až se vytvoří krém. Petrželku omyjeme a nakrájíme najemno. Každou omeletu naplníme houbovou směsí, posypeme petrželkou, přehneme na polovinu a podáváme.