Omeleta se lesními houbami

Ingredience


Cibule 1 ks
Houby čerstvé 750 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 0.25 l
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Smetana 33% (šlehačka) 200 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mléko a mouku smícháme do hladké kaše, necháme 10 minut ustát. Houby očistíme, nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky.
  2. Vejce přimícháme do směsi mléka, osolíme. Na pánvi rozpálíme máslo a vylijeme 1/4 těsta. Omeletu pečeme z každé strany 2 minuty. Stejným způsobem uděláme další 3 omelety.
  3. Na stejné pánvi rozpálíme olej a cibuli a houby na něm opečeme, osolíme a opepříme. Přilijeme smetanu a 5 minut povaříme, až se vytvoří krém. Petrželku omyjeme a nakrájíme najemno. Každou omeletu naplníme houbovou směsí, posypeme petrželkou, přehneme na polovinu a podáváme.