Tvarohový pohár

Ingredience


Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Čokoláda hořká 80 g
Cukr moučkový 50 g
Mléko polotučné 0.25 l
Ořechy lískové 1 polévková lžíce
Tvaroh jemný 500 g
Želatina bílá plátky 9 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Želatinu dáme do studené vody nabobtnat.
  2. Tvaroh, mléko a sůl vyšleháme do lehkého krému. Z želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a rozpustíme ji ve 4 lžících vařící vody. Přidáme tvarohový krém a dobře rozmícháme. Krém rozdělíme na tři části. První část krému ochutíme rybízovou šťávou, osladíme a rozdělíme do pohárů. Druhou část ochutíme citronovou šťávou, cukrem a přilijeme do pohárů. Třetí část krému smícháme s čokoládou, oříšky a cukrem a utvoříme třetí vrstvu. Dáme vychladit.
  3. Před podáváním ozdobíme šlehačkou, ovocem, případně čokoládovými hoblinkami.