Tvarohový pohár
Ingredience
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Čokoláda hořká |
80 g |
Cukr moučkový |
50 g |
Mléko polotučné |
0.25 l |
Ořechy lískové |
1 polévková lžíce |
Tvaroh jemný |
500 g |
Želatina bílá plátky |
9 plátek |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Želatinu dáme do studené vody nabobtnat.
- Tvaroh, mléko a sůl vyšleháme do lehkého krému. Z želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a rozpustíme ji ve 4 lžících vařící vody. Přidáme tvarohový krém a dobře rozmícháme. Krém rozdělíme na tři části. První část krému ochutíme rybízovou šťávou, osladíme a rozdělíme do pohárů. Druhou část ochutíme citronovou šťávou, cukrem a přilijeme do pohárů. Třetí část krému smícháme s čokoládou, oříšky a cukrem a utvoříme třetí vrstvu. Dáme vychladit.
- Před podáváním ozdobíme šlehačkou, ovocem, případně čokoládovými hoblinkami.