Žampiony se zeleninou a citronovým kuskusem
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Cuketa |
250 g |
Dolin - Vermouth |
30 ml |
Estragon |
1 ks |
Hrášek |
300 g |
Kapary |
2 polévková lžíce |
Kuskus |
250 g |
Lilek |
200 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jarní cibulku, lilek a cuketu omyjeme, cuketu a lilek nakrájíme na plátky, jarní cibulku na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Citron omyjeme, osušíme, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme.
- Kuskus dáme do misky a přelijeme ho 1/4 l vroucí slané vody, přidáme 2 lžíce citronové šťávy, necháme 10 minut bobtnat.
- Na pánvi rozpálíme máslo, bílé části cibulky na něm podusíme, přidáme cuketu, lilek a žampiony a dusíme 5 minut. Zředíme vermutem a necháme povařit. Přidáme hrášek, zelené výhonky jarní cibulky a polovinu smetany. Vše podusíme na mírném ohni asi 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou kůru.
- Kapary opláchneme. Bylinky omyjeme, lístky nasekáme nahrubo. V mixeru rozmixujeme bylinky se zbytkem smetany, žloutkem a kapary na pyré. Bylinkovou omáčku přidáme k zelenině a ohřejeme. Kuskus nandáme na připravené talíře, přelijeme zbytkem citronové šťávy a servírujeme se zeleninou.