Vrstvený maracujový dort
Ingredience
Cukr krupice |
80 g |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Listové těsto |
440 g |
Maracuja |
125 ml |
Máslo čerstvé |
60 g |
Smetana čerstvá ke šlehání |
500 ml |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Nejprve připravíme náplň. V ohnivzdorné míse ve vodní lázni rozehřejeme a do zhoustunutí povaříme maracujovou dužinu, limetovou šťávu, máslo, vejce a 75 g cukru. Odstavíme a necháme vychladnout.
- Na 200 stupňů předehřejeme troubu. Z těsta vyválíme na pomoučeném vále cca 3 mm silnou placku. Vykrojíme tři kola o průměru 20 cm. Přemístíme na vymazané plechy, potřeme mlékem a posypeme cukrem. 12 min. pečeme, dokud není těsto nadýchané. Poté přemístíme na dortové mřížky a necháme vychladnout.
- Dort vytvoříme tak, že upečená kola z lístkového těsta podélně rozpůlíme. První vrstvu těsta položíme na talíř, potřeme ušlehanou a vychlazenou šlehačkou a pokapeme náplní. Vrstvíme, poslední vrstvu tvoří šlehačka.
- Maracujovou dužinou a proužky limetkové kůry dozdobíme vrchní vrstvu dortu a ihned podáváme.