Vrstvený maracujový dort

Ingredience


Cukr krupice 80 g
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Listové těsto 440 g
Maracuja 125 ml
Máslo čerstvé 60 g
Smetana čerstvá ke šlehání 500 ml
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve připravíme náplň. V ohnivzdorné míse ve vodní lázni rozehřejeme a do zhoustunutí povaříme maracujovou dužinu, limetovou šťávu, máslo, vejce a 75 g cukru. Odstavíme a necháme vychladnout.
  2. Na 200 stupňů předehřejeme troubu. Z těsta vyválíme na pomoučeném vále cca 3 mm silnou placku. Vykrojíme tři kola o průměru 20 cm. Přemístíme na vymazané plechy, potřeme mlékem a posypeme cukrem. 12 min. pečeme, dokud není těsto nadýchané. Poté přemístíme na dortové mřížky a necháme vychladnout.
  3. Dort vytvoříme tak, že upečená kola z lístkového těsta podélně rozpůlíme. První vrstvu těsta položíme na talíř, potřeme ušlehanou a vychlazenou šlehačkou a pokapeme náplní. Vrstvíme, poslední vrstvu tvoří šlehačka.
  4. Maracujovou dužinou a proužky limetkové kůry dozdobíme vrchní vrstvu dortu a ihned podáváme.