Ravioly s rajčatovou omáčkou
Ingredience
Bazalka |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
700 g |
Šalotka |
5 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Ravioli |
500 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve uvaříme ravioly v osolené vodě al dente. Scedíme je a necháme okapat.
- Mezitím spaříme rajčata ve vroucí vodě, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět najemno nasekanou šalotku. Přidáme rajčata a asi 10minut podusíme. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přimícháme nasekanou bazalku.
- Těstoviny přelijeme omáčkou a podáváme.