Ravioly s rajčatovou omáčkou

Ingredience


Bazalka 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 700 g
Šalotka 5 ks
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Ravioli 500 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve uvaříme ravioly v osolené vodě al dente. Scedíme je a necháme okapat.
  2. Mezitím spaříme rajčata ve vroucí vodě, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět najemno nasekanou šalotku. Přidáme rajčata a asi 10minut podusíme. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přimícháme nasekanou bazalku.
  3. Těstoviny přelijeme omáčkou a podáváme.