Krutony bylinkové

Ingredience


Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Petržel - nať 15 g
Veka 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Veku nakrájíme na tenké plátky z nichž odkrojíme kůrku. Čerstvou petržel nasekáme.
  2. V pánvi rozpálíme olej a plátky veky v něm osmažíme do zlatavé barvy po obou stranách. Pak plátky vyjmeme, necháme okapat a horké je obalíme v petrželi.
  3. Lze připravit také česnekovou variaci krutonů, pak osmažené plátky potíráme česnekem rozetřeným se solí.
  4. Můžeme si připravit též krutony sýrové z trouby.
  5. V tomto posledním případě, použijeme asi 80 g strouhaného sýra eidamu a 2 lžíce másla. Smícháme máslo se sýrem, směsí potřeme nakrájené plátky, které srovnáme na plech a v předehřáté troubě asi 6 minut zapečeme.