Dušené krůtí maso se zeleninou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Fazole bílé |
400 g |
Krůtí stehna |
500 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pórek |
2 ks |
Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na rozpáleném oleji osmahneme vykoštěné krůtí stehno nakrájené na kostky, cibuli na kolečka, mrkev a pórek na špalíky.
- Ještě chvíli opékáme, potom přilijeme vývar, okořeníme rozmarýnem a pod pokličkou vaříme asi 40 minut.
- Přidáme konzervu bílých fazolí a dusíme ještě 30 minut. Dle potřeby přilijeme vodu.
- Podáváme s chlebem nebo bramborami.