Vrstvený dort s pomerančovým likérem

Ingredience


Cukr krupice 220 g
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Kandovaná pomerančová kůra 1 polévková lžíce
Likér pomerančový 60 ml
Mléko polotučné 90 ml
Pomerančová kůra 2 kávová lžička
Samokypřicí mouka 185 g
Smetana 12% (konzumní) 500 ml
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve ušleháme v misce vejce do hustého krému. Postupně přidáváme krystalový cukr a důkladně, dohladka prošleháme. Vmícháme mouku a přilijeme mléko. Dva pekáčky vymažeme, vyložíme pečicím papírem a vlijeme do nich těsto. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 10-12 minut. Hotové korpusy necháme 5 minut odpočinout ve formách, vyklopíme na mřížku a po vychladnutí každý z nich rozřízneme na třetiny.
  2. Mezitím si připravíme náplň. V míse utřeme do hladkého krému smetanu s likérem, moučkovým cukrem a najemno nastrouhanou pomerančovou kůrou.
  3. Jednu vrstvu korpusu natřeme náplní a vrstvíme stejným způsobem všechny části. Potřeme rovněž povrch a strany dortu. Dozdobíme kandovanou pomerančovou kůrou, nakrájíme a podáváme.