Vrstvený dort s pomerančovým likérem
Ingredience
Cukr krupice |
220 g |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Kandovaná pomerančová kůra |
1 polévková lžíce |
Likér pomerančový |
60 ml |
Mléko polotučné |
90 ml |
Pomerančová kůra |
2 kávová lžička |
Samokypřicí mouka |
185 g |
Smetana 12% (konzumní) |
500 ml |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Nejprve ušleháme v misce vejce do hustého krému. Postupně přidáváme krystalový cukr a důkladně, dohladka prošleháme. Vmícháme mouku a přilijeme mléko. Dva pekáčky vymažeme, vyložíme pečicím papírem a vlijeme do nich těsto. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 10-12 minut. Hotové korpusy necháme 5 minut odpočinout ve formách, vyklopíme na mřížku a po vychladnutí každý z nich rozřízneme na třetiny.
- Mezitím si připravíme náplň. V míse utřeme do hladkého krému smetanu s likérem, moučkovým cukrem a najemno nastrouhanou pomerančovou kůrou.
- Jednu vrstvu korpusu natřeme náplní a vrstvíme stejným způsobem všechny části. Potřeme rovněž povrch a strany dortu. Dozdobíme kandovanou pomerančovou kůrou, nakrájíme a podáváme.