Žampiony na bylinkách
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Chléb pšeničný (bílý) |
160 g |
Cibule |
40 g |
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
10 g |
Žampiony čerstvé |
600 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, bylinky posekáme.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, žampiony, orestujeme. Zaprášíme moukou, promícháme, osolíme, opepříme, přidáme česnek, podlijeme vývarem. Dusíme nejméně 10 minut. Do zhoustlé šťávy přimícháme posekané bylinky a podáváme s pečivem.