Zbojnická čočková polévka
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
30 g |
Česnek |
3 g |
Cibule |
50 g |
Čočka červená |
175 g |
Cukr krupice |
1 špetka |
Kedlubna |
30 g |
Klobása Dunajská |
120 g |
Mrkev kořen |
50 g |
Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Čočku namočíme do studené vody. Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.
- V hrnci rozpálíme lžíci oleje, přidáme zeleninu, 5 minut restujeme. Přidáme čočku, bobkový list, podlijeme vývarem a na mírném ohni dusíme, až vše změkne.
- Mezitím rozehřejeme zbytek oleje, na kterém opečeme kolečka klobásy.
- Uvařenou polévku dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. Vyjmeme bobkový list, vložíme klobásu a promícháme.
- Můžeme podávat i s pečivem jako chutnou večeři.