Zbojnická čočková polévka

Zbojnická čočková polévka - obrázek

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory 30 g
Česnek 3 g
Cibule 50 g
Čočka červená 175 g
Cukr krupice 1 špetka
Kedlubna 30 g
Klobása Dunajská 120 g
Mrkev kořen 50 g
Ocet kvasný lihový 1 kávová lžička
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čočku namočíme do studené vody. Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.
  2. V hrnci rozpálíme lžíci oleje, přidáme zeleninu, 5 minut restujeme. Přidáme čočku, bobkový list, podlijeme vývarem a na mírném ohni dusíme, až vše změkne.
  3. Mezitím rozehřejeme zbytek oleje, na kterém opečeme kolečka klobásy.
  4. Uvařenou polévku dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. Vyjmeme bobkový list, vložíme klobásu a promícháme.
  5. Můžeme podávat i s pečivem jako chutnou večeři.