Čekanka na slanině

Ingredience


Bešamel 150 ml
Čekanka 600 g
Máslo čerstvé 20 g
Muškátový oříšek 2 g
Pepř černý mletý 3 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 10 g
Vývar zeleninový 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čekanku omyjeme a nakrájíme nahrubo, slaninu na tenké plátky.
  2. Pekáček vysteleme plátky slaniny, přidáme čekanku, posypeme solí, pepřem, mletým muškátem, podlijeme vývarem, navrch položíme zbylé plátky slaniny. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 minut. Po 15 minutách přidáme lžíci másla a zalijeme bešamelem. Zvolna dopečeme.
  3. Podáváme jako přílohu k masu.