Čekanka na slanině
Ingredience
Bešamel |
150 ml |
Čekanka |
600 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Muškátový oříšek |
2 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
10 g |
Vývar zeleninový |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čekanku omyjeme a nakrájíme nahrubo, slaninu na tenké plátky.
- Pekáček vysteleme plátky slaniny, přidáme čekanku, posypeme solí, pepřem, mletým muškátem, podlijeme vývarem, navrch položíme zbylé plátky slaniny. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 25 minut. Po 15 minutách přidáme lžíci másla a zalijeme bešamelem. Zvolna dopečeme.
- Podáváme jako přílohu k masu.