Smetanová tymiánová omáčka
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
0.5 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
0.5 ks |
Víno bílé |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Máslo rozehřejeme a podusíme na něm cibuli nakrájenou nadrobno a nasekaný česnek. Zaprášíme moukou, necháme zpěnit a přilijeme víno.
- Poté přidáme smetanu a mléko a zvolna asi 10minut provaříme. Přimícháme nasekaný tymián. Dochutíme solí a kořením a na závěr citronovou šťávou.