Smetanová tymiánová omáčka

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 125 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 0.5 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Pepř cayenský 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 0.5 ks
Víno bílé 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo rozehřejeme a podusíme na něm cibuli nakrájenou nadrobno a nasekaný česnek. Zaprášíme moukou, necháme zpěnit a přilijeme víno.
  2. Poté přidáme smetanu a mléko a zvolna asi 10minut provaříme. Přimícháme nasekaný tymián. Dochutíme solí a kořením a na závěr citronovou šťávou.