Kysané zelí s husím masem
Ingredience
Cibule |
50 g |
Hřebíček |
2 g |
Husí prsa uzená |
300 g |
Jalovec |
10 g |
Párky Debrecínské |
200 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Slanina vepřová |
200 g |
Sůl |
10 g |
Šunka dušená |
200 g |
Tymián čerstvý |
2 g |
Víno bílé |
200 ml |
Vývar drůbeží |
500 ml |
Zelí kysané |
900 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kysané zelí vložíme do hrnce i s nálevem, osolíme, opepříme, zalijeme vínem, okořeníme jalovcem, tymiánem, přidáme celou cibuli se dvěma zapíchnutými hřebíčky, šunku, párky, uzené husí maso, slaninu, aby bylo zelí zcela ponořené, dolijeme drůbežím vývarem. Hrnec zakryjeme a vložíme do trouby, kde na mírném ohni dusíme dvě hodiny. Občas podle potřeby podlijeme vývarem. Před koncem dušení necháme vodu hodně vyvařit.
- Hotové zelí zbavíme jalovce, vyndáme cibuli s hřebíčky, šunku, párky, uzené maso nakrájíme na kostičky a se zelím upravíme na talíře.
- Podáváme jako hlavní chod.