Kysané zelí s husím masem

Ingredience


Cibule 50 g
Hřebíček 2 g
Husí prsa uzená 300 g
Jalovec 10 g
Párky Debrecínské 200 g
Pepř černý mletý 3 g
Slanina vepřová 200 g
Sůl 10 g
Šunka dušená 200 g
Tymián čerstvý 2 g
Víno bílé 200 ml
Vývar drůbeží 500 ml
Zelí kysané 900 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kysané zelí vložíme do hrnce i s nálevem, osolíme, opepříme, zalijeme vínem, okořeníme jalovcem, tymiánem, přidáme celou cibuli se dvěma zapíchnutými hřebíčky, šunku, párky, uzené husí maso, slaninu, aby bylo zelí zcela ponořené, dolijeme drůbežím vývarem. Hrnec zakryjeme a vložíme do trouby, kde na mírném ohni dusíme dvě hodiny. Občas podle potřeby podlijeme vývarem. Před koncem dušení necháme vodu hodně vyvařit.
  2. Hotové zelí zbavíme jalovce, vyndáme cibuli s hřebíčky, šunku, párky, uzené maso nakrájíme na kostičky a se zelím upravíme na talíře.
  3. Podáváme jako hlavní chod.