Červené zelí marinované
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Ocet vinný červený |
400 ml |
Pepř černý celý |
3 g |
Sůl |
20 g |
Víno červené |
400 ml |
Voda pitná |
1000 ml |
Zelí hlávkové červené |
900 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, vložíme do mísy, zalijeme hodně slanou vlažnou vodou a necháme máčet.
- Mezitím si smícháme červené víno s octem, prolisujeme česnek a připravíme si koření. Zelí scedíme, necháme trochu okapat, vložíme do kameninového hrnce, zalijeme vínem s octem, přidáme pár kuliček pepře, bobkový list a česnek. Dáme do lednice a necháme několik hodin marinovat.