Zelné listy nadívané
Ingredience
Anglická slanina |
120 g |
Cibule |
60 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Rýže dušená |
300 g |
Sůl |
10 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
80 g |
Voda pitná |
1500 ml |
Zelí hlávkové bílé |
600 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Povadlé zelné listy odtrhneme, vybereme šest velkých zdravých listů, spaříme je horkou vodou a necháme okapat. Dalších šest listů nakrájíme nadrobno, cibuli také nadrobno, prorostlou slaninu na malé kostičky.
- V pánvi rozehřejeme máslo, zpěníme na něm cibuli, přidáme kostičky slaniny, orestujeme, přisypeme pokrájené zelí a přidáme rýži promíchanou se strouhaným sýrem. Krátce prohřejeme, osolíme, opepříme a tuto směs rovnoměrně rozdělíme na spařené listy, zabalíme je do závitků a omotáme obvazem. Provázek nepoužíváme, rozřízl by závitek. Závitky vložíme do osolené vroucí vody a povaříme zvolna 10 minut. Závitky zbavíme obvazu.