Zelné listy nadívané

Ingredience


Anglická slanina 120 g
Cibule 60 g
Máslo čerstvé 20 g
Pepř černý mletý 2 g
Rýže dušená 300 g
Sůl 10 g
Sýr Ementál (Primátor) 80 g
Voda pitná 1500 ml
Zelí hlávkové bílé 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Povadlé zelné listy odtrhneme, vybereme šest velkých zdravých listů, spaříme je horkou vodou a necháme okapat. Dalších šest listů nakrájíme nadrobno, cibuli také nadrobno, prorostlou slaninu na malé kostičky.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, zpěníme na něm cibuli, přidáme kostičky slaniny, orestujeme, přisypeme pokrájené zelí a přidáme rýži promíchanou se strouhaným sýrem. Krátce prohřejeme, osolíme, opepříme a tuto směs rovnoměrně rozdělíme na spařené listy, zabalíme je do závitků a omotáme obvazem. Provázek nepoužíváme, rozřízl by závitek. Závitky vložíme do osolené vroucí vody a povaříme zvolna 10 minut. Závitky zbavíme obvazu.