Vepřové dělové koule
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Rajčata |
400 g |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zpracujeme mleté maso, strouhanku, nasekanou petrželku, vejce, sůl a pepř.
- Směs tvarujeme do kuliček velikosti vlašského ořechu. Pečeme na oleji ze všech stran, potom přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme 20 minut.
- Sekaná rajčata v konzervě, prolisovaný česnek a lžíci nasekané petrželky povaříme, necháme vychladnout a podáváme k masovým kuličkám.