Vepřové dělové koule

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Olej rostlinný 100 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Rajčata 400 g
Strouhanka 100 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso mleté 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zpracujeme mleté maso, strouhanku, nasekanou petrželku, vejce, sůl a pepř.
  2. Směs tvarujeme do kuliček velikosti vlašského ořechu. Pečeme na oleji ze všech stran, potom přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme 20 minut.
  3. Sekaná rajčata v konzervě, prolisovaný česnek a lžíci nasekané petrželky povaříme, necháme vychladnout a podáváme k masovým kuličkám.