Zeleninový briam
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Dýně |
300 g |
Lilek |
500 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Olej olivový |
1.5 dl |
Paprika červená |
2 ks |
Paprika zelená |
2 ks |
Pepř bílý |
6 g |
Petržel - nať |
50 g |
Rajčata |
400 g |
Sůl |
8 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Omyté a osušené lilky nakrájíme na plátky a osmažíme na másle z obou stran dorůžova. Pekáč vymažeme zbytkem másla a lilky na něj rozložíme. Všechnu ostatní zeleninu nakrájíme na plátky a postupně rozložíme na lilky, jednotlivé vrstvy přiměřeně osolíme a opepříme. Jako poslední rozvrstvíme plátky rajčat, posypeme prolisovaným česnekem a nasekanou petrželkou, zalijeme olivovým olejem a dáme přikryté alobalem zapéct do mírně vyhřáté trouby.