Zeleninový briam

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Dýně 300 g
Lilek 500 g
Máslo čerstvé 40 g
Olej olivový 1.5 dl
Paprika červená 2 ks
Paprika zelená 2 ks
Pepř bílý 6 g
Petržel - nať 50 g
Rajčata 400 g
Sůl 8 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené lilky nakrájíme na plátky a osmažíme na másle z obou stran dorůžova. Pekáč vymažeme zbytkem másla a lilky na něj rozložíme. Všechnu ostatní zeleninu nakrájíme na plátky a postupně rozložíme na lilky, jednotlivé vrstvy přiměřeně osolíme a opepříme. Jako poslední rozvrstvíme plátky rajčat, posypeme prolisovaným česnekem a nasekanou petrželkou, zalijeme olivovým olejem a dáme přikryté alobalem zapéct do mírně vyhřáté trouby.