Rybí polévka s nudlemi
Ingredience
Česnek |
1 polévková lžíce |
Cibulka jarní |
85 g |
Filé rybí |
500 g |
Nudle vaječné |
225 g |
Olej rostlinný |
4 polévková lžíce |
Olej sezamový |
2 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
1.5 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 polévková lžíce |
Sherry brandy |
1 polévková lžíce |
Vývar rybí |
1600 ml |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybu nakrájíme na kousky, rozpálíme olej a maso na něm zprudka, cca 2,5 min, orestujeme. Vyjmeme a necháme okapat. Jarní cibulku nakrájíme na cca 4 cm velké kousky, oddělíme bílou a zelenou část.
- V pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje. Osmažíme prolisovaný česnek a zázvor. Přidáme maso, jednu nakrájenou papriku a bílé části jarní cibulky. Cca 3 min orestujeme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vložíme zelené části cibulky, ústřicovou omáčku, sherry, ochutíme pepřem a za stálého míchání 1 min povaříme.
- Nudle uvaříme, scedíme a horké přidáme do polévky. Vmícháme sezamový olej a ihned podáváme. Dozdobíme zbytkem nakrájené papriky.