Polévka s rybou a krevetami
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Filé rybí |
150 g |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Krevety tygří |
125 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
500 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
600 ml |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
2000 ml |
Vývar rybí |
500 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata oloupeme a nakrájíme. Ve velkém hrnci smícháme s nakrájenou cibulí, vodou a citronovou šťávou. Ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a na mírném ohni povaříme cca 20 min.
- Přidáme na kostky nakrájené maso a necháme povařit. Nakonec vmícháme smetanu, nasekaný kopr, vyloupané krevety, dochutíme a podáváme.