Polévka s rybou a krevetami

Ingredience


Cibule 2 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Filé rybí 150 g
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Krevety tygří 125 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 500 g
Smetana 33% (šlehačka) 600 ml
Sůl 1 špetka
Voda pitná 2000 ml
Vývar rybí 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata oloupeme a nakrájíme. Ve velkém hrnci smícháme s nakrájenou cibulí, vodou a citronovou šťávou. Ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a na mírném ohni povaříme cca 20 min.
  2. Přidáme na kostky nakrájené maso a necháme povařit. Nakonec vmícháme smetanu, nasekaný kopr, vyloupané krevety, dochutíme a podáváme.