Osvěžující pórková polévka

Ingredience


Brambory 50 g
Cibule 50 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pažitka 10 g
Pórek 200 g
Sůl 1 špetka
Sýr Lučina - termizovaný 50 g
Vývar drůbeží 1.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si jemně nasekanou cibuli a pórek nakrájený na tenká kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
  2. V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme cibuli, přidáme pórek a necháme lehce zrůžovět, pak vsypeme nakrájené brambory a další 2 minuty zvolna opékáme. Přidáme vývar, osolíme a za občasného míchání vaříme až brambory změknou.
  3. Polévku odstavíme, rozmixujeme a po zchladnutí dáme ještě řádně vychladit do lednice.
  4. Před podáváním ozdobíme jednotlivé porce kopečkem lučiny a sekanou pažitkou.