Osvěžující pórková polévka
Ingredience
Brambory |
50 g |
Cibule |
50 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
10 g |
Pórek |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Lučina - termizovaný |
50 g |
Vývar drůbeží |
1.25 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Připravíme si jemně nasekanou cibuli a pórek nakrájený na tenká kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
- V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme cibuli, přidáme pórek a necháme lehce zrůžovět, pak vsypeme nakrájené brambory a další 2 minuty zvolna opékáme. Přidáme vývar, osolíme a za občasného míchání vaříme až brambory změknou.
- Polévku odstavíme, rozmixujeme a po zchladnutí dáme ještě řádně vychladit do lednice.
- Před podáváním ozdobíme jednotlivé porce kopečkem lučiny a sekanou pažitkou.