Tagliatelle se smetanovo špenátovou omáčkou

Ingredience


Cibule 1 ks
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Špenát listový čerstvý 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny Tagliatelle 500 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tagliatelle uvaříme v osolené vodě al dente.
  2. Mezitím rozpálíme olej a podusíme na něm nasekanou cibuli a rozetřený stroužek česneku. Přidáme špenát a necháme změknout. Poté přilijeme smetanu a vaříme do zhoustnutí.
  3. Nakonec přidáme nastrouhaný parmazán, dochutíme solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem.
  4. Tagliatelle scedíme a podáváme přelité špenátovou omáčkou.