Tagliatelle se smetanovo špenátovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Špenát listový čerstvý |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
Těstoviny Tagliatelle |
500 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tagliatelle uvaříme v osolené vodě al dente.
- Mezitím rozpálíme olej a podusíme na něm nasekanou cibuli a rozetřený stroužek česneku. Přidáme špenát a necháme změknout. Poté přilijeme smetanu a vaříme do zhoustnutí.
- Nakonec přidáme nastrouhaný parmazán, dochutíme solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem.
- Tagliatelle scedíme a podáváme přelité špenátovou omáčkou.