Polévka s plody moře
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Cibule |
2 ks |
Krevety tygří |
200 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 hrst |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
800 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, vložíme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, přidáme krájená rajčata a přivedeme k varu. Povaříme cca 5 min na mírném ohni. Nasypeme krevety a vaříme dalších 5 min.
- Ochutíme chilli kořením, solí, pepřem, nasekanou pažitkou a petrželkou.