Houbová polévka – jihočeská kulajda
Ingredience
Brambory |
150 g |
Houby čerstvé |
50 g |
Kmín drcený |
1 špetka |
Mléko plnotučné |
300 ml |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Solamyl - bramborový škrob |
15 g |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
650 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Čerstvé houby očistíme a petrželovou nať drobně nasekáme.
- V půl litru vody, osolené špetkou soli, vaříme brambory s kmínem a houbami. Když jsou brambory poloměkké, vlijeme mléko s rozšlehaným škrobem. Do hotové polévky vsypeme petrželovou nať.