Kuřecí polévka s chilli
Ingredience
Chilli paprička |
2 ks |
Citroník |
2 ks |
Citronová tráva |
2 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Koriandr čerstvý |
2 ks |
Kuřecí prsa |
100 g |
Limetka |
1 ks |
Šalotka |
2 ks |
Víno rýžové čínské |
2 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
400 ml |
Zázvor celý |
5 plátek |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Do vývaru vložíme lístky citroníku a přivedeme k varu. Vnější vrstvu citronové trávy ořízneme a najemno nasekáme. Z koriandru odkrojíme kořeny, listy dáme stranou.
- V hmoždíři rozdrtíme citronovou trávu, zázvor a kořeny koriandru. Směs vmícháme do vývaru a na mírném ohni povaříme 2-3 min. Přidáme kuřecí prsa bez kůže, nakrájená na tenké nudličky a nasekanou šalotku. Vaříme ještě cca 5 min.
- Mezitím smícháme v malém šálku listy koriandru, chilli papričky, cukr, rýžové víno a limetkovou šťávu. Rozdělíme do polévkových misek, zalijeme polévkou a opatrně promícháme.
- Můžeme servírovat i jako hlavní jídlo s dušenou rýží.