Sýrové mlsání

Ingredience


Kypřicí prášek do pečiva 1 špetka
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 125 g
Olej rostlinný 1 l
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Niva (Rokfór) 125 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce dáme vodu, máslo a sůl a přivedeme do varu, poté odstavíme přidáme mouku, prášek do pečiva a dobře promícháme, až je těsto hladké a lesklé a nelepí se k nádobě. Hmotu necháme mírně vychladnout. U dvou vajec oddělíme žloutky od bílků.
  2. Do těsta po částech vmícháme žloutky i celá vejce a nakonec sýr, dochutíme solí a pepřem.
  3. Rozehřejeme olej a lžičkou do něho vkládáme kousky těsta, osmažíme dozlatova a necháme okapat na papírovém ubrousku.
  4. Podáváme teplé.