Sýrové mlsání
Ingredience
Kypřicí prášek do pečiva |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 g |
Olej rostlinný |
1 l |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Niva (Rokfór) |
125 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do hrnce dáme vodu, máslo a sůl a přivedeme do varu, poté odstavíme přidáme mouku, prášek do pečiva a dobře promícháme, až je těsto hladké a lesklé a nelepí se k nádobě. Hmotu necháme mírně vychladnout. U dvou vajec oddělíme žloutky od bílků.
- Do těsta po částech vmícháme žloutky i celá vejce a nakonec sýr, dochutíme solí a pepřem.
- Rozehřejeme olej a lžičkou do něho vkládáme kousky těsta, osmažíme dozlatova a necháme okapat na papírovém ubrousku.
- Podáváme teplé.