Brambory pečené s kysaným zelím

Ingredience


Brambory 200 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 40 g
Kmín drcený 2 špetka
Olej rostlinný 20 g
Sůl 2 špetka
Zelí kysané 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Zelí slijeme a překrájíme, cibuli a česnek nakrájíme na tenčí plátky. Zapékací misku vymažeme olejem.
  2. Do zapékací misky dáme vrstvu brambor, mírně posypeme kmínem a solí a zakápneme olejem. Na brambory dáme zelí, poté cibuli s česnekem a směs přikryjeme zbylými plátky brambor, které posypeme kmínem, solí a zakápneme olejem. Pečeme v předehřáté troubě, dokud brambory nezezlátnou.