Brambory pečené s kysaným zelím
Ingredience
Brambory |
200 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
40 g |
Kmín drcený |
2 špetka |
Olej rostlinný |
20 g |
Sůl |
2 špetka |
Zelí kysané |
100 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Zelí slijeme a překrájíme, cibuli a česnek nakrájíme na tenčí plátky. Zapékací misku vymažeme olejem.
- Do zapékací misky dáme vrstvu brambor, mírně posypeme kmínem a solí a zakápneme olejem. Na brambory dáme zelí, poté cibuli s česnekem a směs přikryjeme zbylými plátky brambor, které posypeme kmínem, solí a zakápneme olejem. Pečeme v předehřáté troubě, dokud brambory nezezlátnou.