Květák se strouhankou

Květák se strouhankou - obrázek

Ingredience


Brambory vařené 600 g
Květák 900 g
Máslo čerstvé 100 g
Ořechy lískové 30 g
Strouhanka 80 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Květák rozebereme na růžičky, omyjeme, vložíme do osolené vroucí vody a vaříme 8 minut. Scedíme a necháme okapat. Vejce uvaříme natvrdo, ořechy nadrtíme.
  2. V pánvi rezehřejeme dvě lžíce másla, přiložíme růžičky květáku a lehce osmahneme. Růžičky obracíme, aby byly celé namočené v másle. Květák vyndáme z pánve a rozdělíme na talíře. Do pánve přidáme další tři lžíce čerstvého másla, nasypeme drcené ořechy, strouhanku a smažíme několik minut.
  3. Květák na talířích doplníme vařenými bramborami, posypeme rozdrobenými vejci, polijeme máslem se strouhankou a s ořechy.