Bramboráková pizza
Ingredience
Brambory |
400 g |
Česnek |
2 stroužek |
Kukuřice cukrová nakládaná |
100 g |
Majoránka |
1 špetka |
Mouka polohrubá |
100 g |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 45% |
150 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si bramborákové těsto, můžeme do něj přidat nějakou uzeninu. Vodu z těsta hodně slijeme.
- Těsto vložíme na vymaštěný plech nebo na pečící papír a pečeme v troubě, dokud bramborák nezezlátne. Poté naskládáme navrch na kolečka nakrájená rajčata a papriky, posypeme kukuřicí nebo olivami a dáme zapéct.
- Těsně před dopečením posypeme povrch nastrouhaným sýrem a dáme dopéct.