Bramboráková pizza

Ingredience


Brambory 400 g
Česnek 2 stroužek
Kukuřice cukrová nakládaná 100 g
Majoránka 1 špetka
Mouka polohrubá 100 g
Paprikové lusky čerstvé 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 45% 150 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si bramborákové těsto, můžeme do něj přidat nějakou uzeninu. Vodu z těsta hodně slijeme.
  2. Těsto vložíme na vymaštěný plech nebo na pečící papír a pečeme v troubě, dokud bramborák nezezlátne. Poté naskládáme navrch na kolečka nakrájená rajčata a papriky, posypeme kukuřicí nebo olivami a dáme zapéct.
  3. Těsně před dopečením posypeme povrch nastrouhaným sýrem a dáme dopéct.