Kávový dort s datlemi a ovesnými vločkami

Ingredience


Cukr krupice 190 g
Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Datle 200 g
Káva instantní 4 polévková lžíce
Máslo čerstvé 150 g
Mléko polotučné 125 ml
Mouka pšeničná hladká 200 g
Ořechy vlašské 1 polévková lžíce
Ovesné vločky 3 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 170 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si polevu. Do kastrůlku dáme datle, vodu a cukr a vaříme 4 minuty na mírném ohni, dokud datle nezměknou a směs mírně nezhoustne. Odstavíme a necháme vychladnout. Do mísy dáme vločky, cukr, mouku a vmícháme máslo a ořechy.
  2. Na 180 stupňů Celsia předehřejeme troubu. Do velké mísy dáme vychlazenou kávu, máslo, cukr, vejce, mouku, mléko a hněteme, dokud se suroviny nespojí a těsto nebude hladké. Vymažeme si dortovou formu či pekáč, vyložíme pečícím papírem a nalijeme těsto. Vrchní část dortu pomažeme datlovou polevou a posypeme ovesnými vločkami s cukrem, máslem, moukou a ořechy. Dáme péct na 45 minut. Necháme poté 10 minut odpočinout ve formě, pak vyklopíme a necháme vychladnout.