Kávový dort s datlemi a ovesnými vločkami
Ingredience
Cukr krupice |
190 g |
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Datle |
200 g |
Káva instantní |
4 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mléko polotučné |
125 ml |
Mouka pšeničná hladká |
200 g |
Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce |
Ovesné vločky |
3 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
170 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Připravíme si polevu. Do kastrůlku dáme datle, vodu a cukr a vaříme 4 minuty na mírném ohni, dokud datle nezměknou a směs mírně nezhoustne. Odstavíme a necháme vychladnout. Do mísy dáme vločky, cukr, mouku a vmícháme máslo a ořechy.
- Na 180 stupňů Celsia předehřejeme troubu. Do velké mísy dáme vychlazenou kávu, máslo, cukr, vejce, mouku, mléko a hněteme, dokud se suroviny nespojí a těsto nebude hladké. Vymažeme si dortovou formu či pekáč, vyložíme pečícím papírem a nalijeme těsto. Vrchní část dortu pomažeme datlovou polevou a posypeme ovesnými vločkami s cukrem, máslem, moukou a ořechy. Dáme péct na 45 minut. Necháme poté 10 minut odpočinout ve formě, pak vyklopíme a necháme vychladnout.