Venkovská dýňová polévka
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Dýně |
500 g |
Kari koření |
2 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 hrst |
Pomerančová šťáva |
200 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dýni oloupeme a nakrájíme na kostky. Společně s nasekanou cibulí vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou. Zakryté necháme vařit cca 15 min. Poté scedíme, vývar odložíme a dýni s cibulí rozmixujeme. Zalijeme vývarem, pomerančovou šťávou, smetanou a ochutíme kari.
- Opět promixujeme, necháme vychladit a podáváme studené. Dozdobíme nasekanou petrželkou.