Venkovská dýňová polévka

Ingredience


Cibule 1 ks
Dýně 500 g
Kari koření 2 kávová lžička
Petržel - nať 1 hrst
Pomerančová šťáva 200 ml
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dýni oloupeme a nakrájíme na kostky. Společně s nasekanou cibulí vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou. Zakryté necháme vařit cca 15 min. Poté scedíme, vývar odložíme a dýni s cibulí rozmixujeme. Zalijeme vývarem, pomerančovou šťávou, smetanou a ochutíme kari.
  2. Opět promixujeme, necháme vychladit a podáváme studené. Dozdobíme nasekanou petrželkou.