Vařená cizrna s chorizem
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
120 g |
Cizrna |
600 g |
Klobása Chorizo |
200 g |
Koření arabské |
20 g |
Koriandr čerstvý |
10 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
100 ml |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Petržel - nať |
6 g |
Pórek |
150 g |
Protlak rajčatový |
12 ml |
Rajčata |
150 g |
Sůl |
3 špetka |
Tymián čerstvý |
6 g |
Vývar drůbeží |
2000 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 155 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cizrnu necháme přes noc máčet ve studené vodě. Poté vodu slijeme, dáme do hrnce novou, vše uvedeme k varu. Vaříme 30 minut. Opět slijeme a necháme okapat.
- Cibuli a česnek oloupeme a společně s omytým pórkem pokrájíme na drobné kousky. Olej rozehřejeme a necháme na něm osmahnout cibuli s česnekem a pórkem.
- Přidáme pokrájená rajčata, cizrnu, protlak, vývar, koření, bylinky.
- Vše osolíme a opepříme. Uvedeme k varu a zakryté vaříme 120 minut.
- 20 minut před koncem varu vmícháme chorizo pokrájené na kolečka a nasekaný koriandr.