Vařená cizrna s chorizem

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule 120 g
Cizrna 600 g
Klobása Chorizo 200 g
Koření arabské 20 g
Koriandr čerstvý 10 g
Olej arašídový (podzemnicový) 100 ml
Pepř černý mletý 3 špetka
Petržel - nať 6 g
Pórek 150 g
Protlak rajčatový 12 ml
Rajčata 150 g
Sůl 3 špetka
Tymián čerstvý 6 g
Vývar drůbeží 2000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cizrnu necháme přes noc máčet ve studené vodě. Poté vodu slijeme, dáme do hrnce novou, vše uvedeme k varu. Vaříme 30 minut. Opět slijeme a necháme okapat.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a společně s omytým pórkem pokrájíme na drobné kousky. Olej rozehřejeme a necháme na něm osmahnout cibuli s česnekem a pórkem.
  3. Přidáme pokrájená rajčata, cizrnu, protlak, vývar, koření, bylinky.
  4. Vše osolíme a opepříme. Uvedeme k varu a zakryté vaříme 120 minut.
  5. 20 minut před koncem varu vmícháme chorizo pokrájené na kolečka a nasekaný koriandr.