Polévka s vůní venkova

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Brambory 160 g
Cibule 120 g
Kedlubna 200 g
Máslo čerstvé 30 g
Mrkev kořen 300 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 6 g
Pórek 200 g
Sůl 2 špetka
Tymián čerstvý 4 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninu omyjeme, oloupeme a očistíme a pokrájíme na menší kousky.
  2. Máslo necháme rozehřát v hrnci a přidáme pokrájenou zeleninu, přiklopíme pokličkou a dusíme 20 minut.
  3. Poté přilijeme vývar, osolíme, opepříme a uvedeme k varu.
  4. Poté zaklopíme pokličkou a vaříme 30 minut.
  5. Brambory oloupeme a pokrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme na proužky. Obojí přisypeme k polévce, přidáme bylinky a vaříme 30 minut.
  6. Před podáváním opepříme a osolíme dle chuti.