Polévka s vůní venkova
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Brambory |
160 g |
Cibule |
120 g |
Kedlubna |
200 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mrkev kořen |
300 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
6 g |
Pórek |
200 g |
Sůl |
2 špetka |
Tymián čerstvý |
4 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 95 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zeleninu omyjeme, oloupeme a očistíme a pokrájíme na menší kousky.
- Máslo necháme rozehřát v hrnci a přidáme pokrájenou zeleninu, přiklopíme pokličkou a dusíme 20 minut.
- Poté přilijeme vývar, osolíme, opepříme a uvedeme k varu.
- Poté zaklopíme pokličkou a vaříme 30 minut.
- Brambory oloupeme a pokrájíme na větší kousky. Slaninu nakrájíme na proužky. Obojí přisypeme k polévce, přidáme bylinky a vaříme 30 minut.
- Před podáváním opepříme a osolíme dle chuti.