Zapékané čekanky
Ingredience
Čekanka |
400 g |
Citronová šťáva |
20 ml |
Omáčka bešamelová |
300 ml |
Šunka dušená |
200 g |
Sýr Gruyére |
50 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 22 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čekanky omyjeme a odkrojíme kořeny. Necháme 10 minut povařit ve vroucí vodě s citrónovou šťávou. Povařené čekanky necháme velice dobře okapat.
- Bešamelovou omáčku ohřejeme a vmícháme do ní žloutek.
- Okapané čekanky srolujeme do plátku šunky, naskládáme do zapékací nádoby a přelijeme omáčkou.
- Posypeme strouhaným sýrem a pečeme při 220 °C 12 minut.