Omeleta s hlemýždi

Ingredience


Hlemýždi v nálevu 100 g
Játra husí 100 g
Lanýž 30 g
Máslo čerstvé 30 g
Pažitka 6 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Šalotka 40 g
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 10 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hlemýždě propláchneme a nechme okapat. Šalotku pokrájíme na drobné kousky a necháme podusit s hlemýždi na rozpálené pánvi. Dusíme 10 minut za mírné teploty.
  2. Lanýž oloupeme a nasekáme nadrobno, přidáme k hlemýžďům. a dusíme další 3 minuty. Poté přidáme husí játra pokrájená na kostičky.
  3. Osolíme, opepříme a odstavíme z plotny.
  4. Vejce vyšleháme v lehkou pěnovou směs. Máslo rozehřejeme na velké pánvi a poté na něj nalijeme vajíčka. Usmažíme omeletu, kterou z poloviny naplníme připravenou náplní.
  5. Posypeme sekanou pažitkou a ihned servírujeme.