Omeleta s hlemýždi
Ingredience
Hlemýždi v nálevu |
100 g |
Játra husí |
100 g |
Lanýž |
30 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Pažitka |
6 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Šalotka |
40 g |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
10 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hlemýždě propláchneme a nechme okapat. Šalotku pokrájíme na drobné kousky a necháme podusit s hlemýždi na rozpálené pánvi. Dusíme 10 minut za mírné teploty.
- Lanýž oloupeme a nasekáme nadrobno, přidáme k hlemýžďům. a dusíme další 3 minuty. Poté přidáme husí játra pokrájená na kostičky.
- Osolíme, opepříme a odstavíme z plotny.
- Vejce vyšleháme v lehkou pěnovou směs. Máslo rozehřejeme na velké pánvi a poté na něj nalijeme vajíčka. Usmažíme omeletu, kterou z poloviny naplníme připravenou náplní.
- Posypeme sekanou pažitkou a ihned servírujeme.