Fazolové taštičky s vejci
Ingredience
Anglická slanina |
180 g |
Chilli koření mleté |
4 g |
Cibule |
60 g |
Cukr krupice |
6 g |
Droždí |
20 g |
Fazole červené |
150 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Olej olivový |
40 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 160 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Droždí rozdrobíme do 150 ml vlažné vody, přidáme cukr a sůl, na teplém místě necháme vzejít kvásek.
- Směs poté postupně přilijeme k mouce a vypracujeme hladké těsto.
- Těsto 10 minut hněteme rukama, poté vytvarujeme do koule a necháme v chladu odležet 120 minut.
- Cibuli pokrájíme na drobné kousky a 5 minut restujeme na rozpáleném oleji.Přidáme pokrájenou slaninu a fazole bez nálevu. Necháme 5 minut ohřívat, poté přisypeme chilli a odstavíme z plotny.
- Z těsta tvarujeme placky o průměru cca 20 cm, polovinu vždy naplníme nádivkou, rozklepneme na ni 1 vejce a přiklopíme druhou půlkou těsta. Spoje namočíme vodou a slepíme dobře k sobě.
- Povrch potřeme olejem a dáme péct při 210 °C na 15 minut.