Fazolové taštičky s vejci

Ingredience


Anglická slanina 180 g
Chilli koření mleté 4 g
Cibule 60 g
Cukr krupice 6 g
Droždí 20 g
Fazole červené 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Olej olivový 40 ml
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Droždí rozdrobíme do 150 ml vlažné vody, přidáme cukr a sůl, na teplém místě necháme vzejít kvásek.
  2. Směs poté postupně přilijeme k mouce a vypracujeme hladké těsto.
  3. Těsto 10 minut hněteme rukama, poté vytvarujeme do koule a necháme v chladu odležet 120 minut.
  4. Cibuli pokrájíme na drobné kousky a 5 minut restujeme na rozpáleném oleji.Přidáme pokrájenou slaninu a fazole bez nálevu. Necháme 5 minut ohřívat, poté přisypeme chilli a odstavíme z plotny.
  5. Z těsta tvarujeme placky o průměru cca 20 cm, polovinu vždy naplníme nádivkou, rozklepneme na ni 1 vejce a přiklopíme druhou půlkou těsta. Spoje namočíme vodou a slepíme dobře k sobě.
  6. Povrch potřeme olejem a dáme péct při 210 °C na 15 minut.