Hruškové Rabotes

Ingredience


Citronová šťáva 30 ml
Cukr krupice 20 g
Hrušky 4 ks
Máslo čerstvé 190 g
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Voda pitná 40 ml
Zakysaná smetana 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mouky, 150 g másla, soli a cukru vytvoříme směs, do které vmícháme máslo, žloutky a 40 ml vody.
  2. Dobře prohněteme, vypracujeme z těsta kouli a necháme hodinu v chladu odležet.
  3. Hrušky oloupeme, vykrajovátkem vyjmeme jadřince. Pokapeme citronovou šťávou.
  4. Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykrojíme 4 stejně velké čtverce.
  5. Hrušky zabalíme do těsta a dáme na máslem vymazaný plech. Pečeme při 200 °C 60 minut.
  6. Podáváme se zakysanou smetanou.