Hruškové Rabotes
Ingredience
Citronová šťáva |
30 ml |
Cukr krupice |
20 g |
Hrušky |
4 ks |
Máslo čerstvé |
190 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
40 ml |
Zakysaná smetana |
150 ml |
-
Doba přípravy: 90 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z mouky, 150 g másla, soli a cukru vytvoříme směs, do které vmícháme máslo, žloutky a 40 ml vody.
- Dobře prohněteme, vypracujeme z těsta kouli a necháme hodinu v chladu odležet.
- Hrušky oloupeme, vykrajovátkem vyjmeme jadřince. Pokapeme citronovou šťávou.
- Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykrojíme 4 stejně velké čtverce.
- Hrušky zabalíme do těsta a dáme na máslem vymazaný plech. Pečeme při 200 °C 60 minut.
- Podáváme se zakysanou smetanou.