Calvadosová smažená jablka

Ingredience


Calvados 100 ml
Cukr moučkový 20 g
Jablka 600 g
Mléko polotučné 350 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Olej stolní 1000 ml
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka oloupeme, vykrajovátkem vykrojíme jadřince, pokrájíme na 5 mm silné plátky.
  2. Jablka naskládáme do misky, zalijeme calvadosem, necháme macerovat 2 hodiny.
  3. Mouku smícháme se žloutky, moučkovým cukrem a špetkou soli.
  4. Přimícháme olej, mléko a sníh ze 3 bílků.
  5. Plátky jablek postupně namáčíme v těstě.
  6. Ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme.