Calvadosová smažená jablka
Ingredience
Calvados |
100 ml |
Cukr moučkový |
20 g |
Jablka |
600 g |
Mléko polotučné |
350 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Olej stolní |
1000 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 140 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jablka oloupeme, vykrajovátkem vykrojíme jadřince, pokrájíme na 5 mm silné plátky.
- Jablka naskládáme do misky, zalijeme calvadosem, necháme macerovat 2 hodiny.
- Mouku smícháme se žloutky, moučkovým cukrem a špetkou soli.
- Přimícháme olej, mléko a sníh ze 3 bílků.
- Plátky jablek postupně namáčíme v těstě.
- Ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme.