Rybízový koláč

Ingredience


Cukr krupice 250 g
Listové těsto 200 g
Rybíz červený 1000 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 80 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybíz očistíme a omyjeme, necháme okapat. Cukr smícháme s 80 ml vody a svaříme v hustý sirup.
  2. Rybíz přesypeme do zapékací formy, zalijeme horkým sirupem.
  3. Listové těsto rozválíme do plátu o maličko většího, než je vršek zapékací formy, formu jím překryjeme. Okraje seřízneme dle formy, navlhčíme a dobře přilepíme. Ve středu těsta vykrojíme kolečko na odvod páry. Povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem.
  4. Pečeme při 230 °C 25 minut.